fbpx

Välkomna till Ryggcentrum Lund

Välkomna till Ryggcentrum Lund – vägen till bättre hälsa och välmående

På Ryggcentrum Lund hittar du kiropraktor, fysioterapeut, psykolog samt massageterapeut. Vi använder ett brett urval att behandlingsmetoder för att på bästa sätt hjälpa dig mot dina besvär. Till oss söker sig patienter med bland annat ryggvärk, ischias, nack- och huvudvärk, migrän, utstrålande smärtar till arm och/eller ben, hälsporre, ont i axlar, tennis- och golfarmbåge, hoppar- och löparknän, besvär från hälsenan, ont i höfter och knän av olika orsak, problem från käkarna, stress och ångestrelaterad bekymmer, fobier, sömnproblem, depression eller smärtproblematik.
Tillsammans med dig hittar vid passade behandling för att på bästa sätt hjälpa dig till bättre hälsa och välmående. Bokning kan göras på hemsidan eller ring 046-4601266 så hjälper vi dig att hitta en tid. Skriv eller ring oss om du har några frågor. Välkomna😊

Ingång RCL

Ta vara på det som är

En gnistrande klar höstdag. Luften hög och klar, färgerna intensiva. Kan du stanna till i steget? Stanna upp och ta in det som omger dig. Njuta av höstens rikedom. Dofterna, känslan i kroppen när du andas in och ut, lövens skiftningar, solens strålar. Eller är du fångad i alla måsten och borden? Den inre rösten som jagar på. Föreställningar om allt du måste leva upp till, allt som måste presteras innan du kan stanna upp och njuta. Känns andningen forcerad och ansträngd? Hjärnan rusar på högvarv.

Kanske är det dags att stanna upp lite. Ta några andetag och fundera på om det är så du vill ha det eller om du vill ta ett steg i en annan riktning.

Vår psykolog Malin Bäckman kan hjälpa dig att bena ut vad det är som stressar dig och att ta steg i en mer gynnsam riktning.

Stress tid

Vad är du beroende av?

Vi är alla beroende av något. Inte nödvändigtvis av beroendeframkallande substanser som tobak, alkohol eller droger. Den medicinska definitionen av beroende är mycket bredare än så: ”fortsatt bruk trots negativa konsekvenser”.

Tänk på något som du vanemässigt gör trots att det inte är bra för dig; oroar dig överdrivet mycket, spenderar för mycket pengar på att shoppa, surfar sociala medier, smsar när du kör bil, äter skräpmat när du är deppig… Våra “vardagsberoenden” gör oss inte nödvändigtvis sjuka men de påverkar kanske våra relationer eller hur vi ser på oss själva och framtiden. Skulle du sluta om du kunde? 

Psykolog Malin Bäckman har långvarig erfarenhet av att hjälpa människor att bryta ogynnsamma beteenden. Du kan boka tid för en första konsultation här

Huvud fraktal 2

Vi erbjuder stötvågsbehandling!

Med stötvåg behandlar vi bland annat långdragna sen- och muskelbesvär samt kalkutväxter eller kalkavlagringar i sena/muskel.
Stötvågen skapas av en kompressor som genom tryckluft leds genom en applikator och får en kula att mekaniskt tryckas upprepade gånger med hög hastighet mot det behandlande området.
Stötvågen kan med lätthet transporteras i våra kroppar och när den når fram till seninflammationen eller kalkutväxten påverkas strukturen.
Behandlingen tar ca 3-10 minuter och mellan 1000-5000 tryckvågor appliceras mot behandlingsområdet. Det kan göra ont men de flesta står ut. Direkt efter behandlingen känns det för det mesta ingenting, dock kan en diffus smärta uppstå någon timme efter behandlingen och vara i 24-48 tim. Även blåmärke kan uppstå.
Vanligtvis krävs det 5-6 behandlingar för att få bäst resultat och för det mesta finns inga biverkningar och kommer de så är det mycket milda.

Vanliga diagnoser som behandlas med stötvåg är hälsporre, hälseneinflammation, hopparknä, löparknä, tennisarmbåge, golfarmbåge, kalkaxel, tendiniter/tendinoser omkring axeln.

EMS Evo Blue hälsena

Mindfulness med psykolog Malin Bäckman

Över 20 års forskning på området visar att mindfulnessträning är en av de bästa sakerna man kan ägna sig åt för att ta hand om sig själv. Mindfulness lindrar stressrelaterade symptom, kronisk smärta, ångest och depression och har även visat sig gynnsamt för att sänka blodtrycket, stärka immunförsvaret, och den kognitiva funktionen.

Vår psykolog Malin Bäckman har lång egen erfarenhet på området och många års erfarenhet av att arbeta med mindfulness som en del av behandling vid bland annat stressrelaterad ohälsa och i sekundärprevention efter hjärtinfarkt samt vid kronisk smärta.

Om det låter intressant kan du boka en tid för att lägga upp ett mindfulnessprogram som passar just dig.

Mindfulness

Copyright © 2018 Ryggcentrum Lund
Webbsida av Joomlaproffs.se