fbpx

Massage i Lund

Välkommen till massageterapeuten

En medicinsk massageterapeut behandlar patienter som lider av smärta eller nedsatt rörlighet i rörelseapparaten. Medicinsk massageterapeutens främsta verktyg är massage och ledmobilisering samt triggerpunktsbehandling och stretching. De har även kunskapar avseende ergonomi, kost, näringslära, träning och stresshantering.

En felaktig kroppshållning och ofysiologiska rörelsemönster kan ge felställningar i nacke, rygg och axlar vilket kan leda till stelhet, värk och smärta. Detta kan behandlas med ledmobilisering(MMT). Metoden är en mjuk och skonsam behandling av inskränkta rörelser i kroppens leder (ryggrad, axlar, bäcken etc.), det som dagligen kallas för låsningar.

Utbildningen till medicinsk massageterapeut innehåller anatomi, fysiologi, patologi, neurologi, svensk klassisk massage, manuell mobiliseringsteknik OMT1, stretch, idrottsmassage, allmän näring- och träningslära, ergonomi, psykologi, ortopediskmedicin och triggerpunktsbehandling för att på bästa sätt hjälpa patienter till en bättre livskvalité och/eller förebygga problem innan de uppstår.

Mer information avseende utbildningen och kursinnehåll till medicinsk massageterapeut finns att tillgå på Komplementärmedicinska Högskolans hemsida www.kmh-skolan.se.

KMH-skolan       BMM

Copyright © 2018 Ryggcentrum Lund
Webbsida av Joomlaproffs.se